Članovi UG Kreka traže bržu adaptaciju doma DTV Partizan

Članovi Skupštine Udruženja građana Kreka zahtijevaju od gradskih vlasti Tuzle realizaciju usvojene odluke Gradskog vijeća od prije godinu dana, vezanu za adaptaciju nekadašnje zgrade doma DTV Partizan u Kreki, zaključeno je na jučerašnjoj godišnjoj skupštini ovog udruženja.

Nekada jedini sportski i objekat za društvene aktivnosti u jednom od najvećih naselja Tuzle izuzet je 1995. godine odlukom Sekretarijata za NO općine Tuzla za potrebe izbjegličkih općina, a poslije toga nikada nije doveden u pređašnje, funkcionalno stanje.

Aprila prošle godine članovi UG Kreka upriličili su veliki skup podrške inicijativi za adaptaciju objekta, koju je Gradsko vijeće Tuzle jednoglasno usvojilo. Prošla je godina, a nema nikakvih informacija o aktivnostima na realizaciji inicijative UG Kreka.

Članovi Udruženja smatraju da vlast odugovlači realizaciju projekta dok prođu izbori, a tada će na scenu doći novi vijećnici i pitanje je da li će se adaptacija nekadašnjeg fiskulturnog doma ikada obaviti.

Na sjednici Skuopšine UG Kreka u Upravni odbor imenovani su novi članovi: Milena Mičić-Mehmedagić, dr. Tihomir Knežiček i Dragan Plauc. Usvojen je izvještaj o radu uprave UG za prošlu godinu, kao i program rada u ovoj godini.

Tokom 2016. godine članovi Udruženja Kreka, među ostalim, organizirat će majske susrete Krečana na jezeru Ontario kod Lukavca, dok će 10. decembra u Kreki biti organizirani 38. susreti Krečana, tradicionalna manifestacija koja se neprekidno održava od 1979. godine, rečeno je na sjednici Skupštine UG Kreka.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*