Sloboda dobila licencu za nastup u Evropi!

Drugoplasirana ekipa Premijer lige i finalist Kupa Bosne i Hercegovine, FK Sloboda, dobio  je licencu za nastup u evropskim takmičenjima.

Na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH, održanoj danas u Sarajevu, donijete su odluke o licencama za učešće klubova koji su aplicirali za Premijer ligu BiH i UEFA klupska takmičenja u sezoni 2016/2017, navodi se na službenoj stranici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Klubovi koji su dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su: FK „Sarajevo“ Sarajevo, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, FK „Željezničar“ Sarajevo, HŠK „Zrinjski“ Mostar, NK „Travnik“ Travnik, FK „Sloboda“ Tuzla, FK „Radnik“ Bijeljina i FK „Mladost“ Doboj-Kakanj.

Klubovi koji su dobili licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su: FK „Sarajevo“ Sarajevo, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, FK „Željezničar“ Sarajevo, HŠK „Zrinjski“ Mostar, FK „Rudar-Prijedor“ Prijedor, FK „Olimpic“ Sarajevo, NK „Travnik“ Travnik, FK „Radnik“ Bijeljina, FK „Mladost“ Doboj-Kakanj, FK „Sloboda“ Tuzla, NK „Čelik“ Zenica i NK „Vitez“ Vitez.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u UEFA klupskim takmičenjima su: FK „Borac“ Banja Luka, FK „Velež“ Mostar, FK „Slavija“ Istočno Sarajevo, NK „Čelik“ Zenica, FK „Olimpic“ Sarajevo, FK „Rudar-Prijedor“ Prijedor i NK „Vitez“ Vitez.

Klubovi koji nisu dobili licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH su: FK „Borac“ Banja Luka, FK „Slavija“ Istočno Sarajevo, FK „Drina“ Zvornik i FK „Velež“ Mostar.

U skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH (Premijer ligu BiH i UEFA takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

(sportsport.ba/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*