Narodno pozorište Tuzla: Maj obilježen gostujućim predstavama i premijerom

U toku obilježavanja 67 godina rada Narodno pozorište Tuzla za svoju publiku u maju mjesecu, uz novu premijeru, pripremilo je i nekoliko zanimljivih gostujućih predstava.

Tako da vać nakon prvomajskih praznika u srijedu, 4. maja sa početkom u 20,00 sati Gradsko kazalište „Zorin dom“ iz Karlovca gostuje sa nagrađenom predstavom „Karlstadt Kunst Cabaret“ u režiji Peđe Gvozdića.

Riječ je o satiričnoj, muzičko-plesnoj predstavi koja na duhovit i zanimljiv način kritikuje hrvatsku političku scenu, društvo i mentalitet. „Karlstadt Kunst Cabaret“ izvode Karlovački pelivani koji u ovom pozorišnim komadu progovaraju o onome što se mnogi plaše reći. Glume, plešu i pjevaju: Peđa Gvozdić, Giulio Settimo, Vanja Gvozdić, Adam Skendžić, Nenad Pavlović, Ivan Ćaćić, Petra Cicvarić, Sara Lustig, Petra Šarac, Azra Gorić, Nino Pavleković, Dominik Karakašić.

Karlovčani u Tuzli gostuju i sa lutkarskom predstavom „Još si zelen!“ 5. maja 2016. godine i oni će ovu predstavu izvesti u dva termina u 10,00 i u 12,00 sati. Predstavu mogu gledati sve generacije, od vrtićke dobi da naših djedova i baka. Režiju i tekst za predstavu „Još si zelen!“ potpisuju Peđa Gvozdić i Giulio Settimo.

U ponedjeljak 9. maja, Narodno pozorište Tuzla, ugostit će Satiričko kazalište „Kerempuh“ iz Zagreba. Istog dana u 20,00 sati glumačka ekipa Hrvoje Kečkeš, Borko Perić, Vilim Matula i Rakan Rushaidat će tuzlanskoj publici izvesti predstavu „Jazavac u Kerempuhu“, autorski projekat Olivera Frljića, jednog od najhvaljenijih, ali i najprovokativnijih reditelja današnjice. Reditelj Frljić je sa „Jazavcem“ napravio odličnu satiru trenutnog stanja društva, a publici je to predstavio u formi stand-up komedije.

U pauzi između gostujućih predstava tuzlanski glumci pripremaju novi projekat. U mjesecu maju na tuzlansku scenu dolazi „Vojcek“ od Georga Büchnera. Režiju radi Iván Funk reditelj iz Mađarske. Glumačku ekipu predvodi Midhat Kušljugić u ulozi Vojceka, a ostatak impresivne ekipe čine: Ivana Perkunić, Nenad Tomić, Milenko Iliktarević, Boris Balta, Denis Hadžić, Remira Osmanović, Siniša Udovičić i Dalibor Brkić. Premijera tuzlanskog „Vojceka“ je u petak, 13. maja sa početkom u 20,00 sati.

(TI)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*