Nastavlja se agonija radnika TTU-a

Danas je održan zbor radnika TTU-a. Iako su pozvani, na zboru se nisu pojavili premijeri  FBIH ni TK, radnicima se obratio i na njihova pitanja odgovarao Srđan Mićanović, ministar industrije, energetike i rudarstva TK.

Pojasnio im je da je u razgovorima sa predstavnicima JP Elektroprivreda BiH saznao da je elaborat o opravdanosti ulaska TTU-a u vlasništvo Elektroprivrede BiH  završen i slijedi njegova revizija, a nakon određenih pokazatelja bit će donesene i određene poslovne odluke, koje moraju potvrditi i Nadzorni odbor i Skupština privrednih društava.

Posebno bitnim, ministar smatra to što još uvijek postoji želja da se problem TTU-a riješi, mada se cijeli proces, prema riječima ministra Mićanovića, odužio.

Radnici su izrazili nezadovoljstvo zbog nedolaska na njihov zbor  onih koje su pozvali, kao i sporosti procesa. Interesovala ih je cijena za koje bi preduzeće moglo biti prodato i istakli bojazan da bi mašine u preduzeću mogle biti uništene od stojanja, ako proizvodnja ne bude uskoro bila pokrenuta.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*