Banja Luka: Vjetar nosio krovove, ulice poplavljene

Olujno nevrijeme i kiša koji su danas zahvatili grad, pričinili su veću materijalnu štetu u više naselja, a obilne padavine danas su poplavile više ulica.

Vjetar je čupao stabla, rušio krovove, a kiša je poplavila više lokacija, među kojima je i most “Patre” – Gradski most, koji je bio gotovo neprohodan zbog velike količine vode koja nije mogla proći kroz slivnike. Muka sa slivnicima i “potopom” imale su i danas ulice, posebno na Laušu, kada je pala velika količina kiše oko 15 časova, te su auta “plivala” kroz lokve.

U Zalužanima i Trnu, dan ranije, nevrijeme je čupalo drveće, a u naselju Šargovac viđena je pijavica koja je nosila materijale sa kuća. Oluja je srušila krov jedne pumpe na izlazu iz Banjaluke.

Komadi krova od pleksiglasa su, kako kažu očevici, letjeli na sve strane. Zbog toga je oštećeno nekoliko automobila na kojima su polupana vjetrobranska stakla, a u okolini pumpe počupani su saobraćajni znakovi.

“Dok smo sjedili u kući, trogodišnji sin je kroz prozor ugledao velike komade stiropora kako lete, vjerovatno skinutog sa nekog objekta, koje je vjetar velikom brzinom nosio preko šume, a prizor je bio jeziv”, ispričao je Aleksandar Č.

Dežurne ekipe Civilne zaštite obišle su područja zahvaćena olujnim vjetrom, a informacije o ukupnoj šteti još nisu poznate. Kako kažu iz Gradske uprave, ekipe su intervenisale po prijavi građana.

“Na nekoliko lokacija vatrogasci su uklonili oborena stabla, i to u ulicama Miloša Obilića, Pilanskoj i Bilećkoj. Takođe, vatrogasna jedinica intervenisala je u Tuzlanskoj ulici, gdje je došlo do zapaljenja elektroinstalacija”, ističu iz Gradske uprave.

Dodali su da nije nije bilo dojava građana koje se odnose na pojavu klizišta i izlivanje bujičnih vodotokova. Slađana Bumbić-Damjanović iz preduzeća “Tamaris” kaže da su ekipe uklanjale srušena stabla u naselju Šargovac, a juče su obilazile druge lokacije.

Do kraja sedmice se očekuje nestabilno vrijeme praćeno padavinama.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*