Musemić: Nadam se da ćemo ući u istoriju kao generacija koja je osvojila Kup BiH!

Nakon sedam godina FK Sloboda se ponovo našao u prilici da se bori za titulu osvajača Kupa BiH. Na Gradskom stadionu Tušanj Crveno – crni će u prvom meču finala večeras dočekati bijeljinski Radnik.

“Ovu uspješnu sezonu želimo učiniti još uspješnijom. Sloboda ima negativan skor kada su u pitanju finala Kupa BiH, ali ja se nadam da ćemo mi biti ta generacija koja će prekinuti tu negativnu tradiciju. Da ćemo mi biti ti koji će ući u istoriju kao ekipa koja je osvojila Kup”, poručio je  Husref Musemić, šef struke Crveno – crnih.

Protivnik Slobode je Radnik, ekipa koja je ove sezone jedno od najprijatnijih iznenađenja bh. fudbala. Sloboda je u  ligi  dva puta slavila protiv Bijeljinaca pobjedama 1:0, tako da među timovima nema tajni. Musemić je dobro prostudirao igru suparnika:

“Radnik je tim koji puno trči i igra čvrst fudbal. Moramo biti oprezni protiv njih. Kažu da su se osvježili za nas, no to nas previše ne interesuje. Važno je kakvi ćemo mi biti na terenu. Uspjeh će nam biti svaka pobjeda bez primljenog gola”, naglasio je Musemić.

Crveno – crni će prvu rundu dočekati bez tri standardna prvotimca. Veselinović i Sarić imaju po tri žuta kartona, a Mehmedagić će zbog povrede prepona ranije završiti sezonu i više neće biti u kombinacijama za mečeve. Za Radnik opasnost će sigurno predstavljati sjajna forma našeg kapitena Zebe.

“Do sada smo veće utakmice igrali bolje i nadam se da će tako biti i ovoga puta. Ovo je tek prvo poluvrijeme finala. Očekujem našu dobru igru. Ako budemo na našem nivou, ne bi trebalo biti problema da slavimo pobjedu. Radnik je koliko vidim odmarao glavne igrače dvije – tri sedmice, ali bez obzira na to znamo da kada smo u svom elementu teško ko se može nositi s nama”, istakao je Zeba.

Musemić i Zeba pozvali su  navijače na Tušanj.

“Njihova nam je podrška uvijek motiv više da odigramo još bolje. Do sada smo uvijek pružali svoj maksimum i tako će biti i ovoga puta. Pozivamo sve navijače da dođu na Tušanj i da budu naša velika podrška. Uvijek su bili uz nas i siguran sam da će tako biti i protiv Radnika”, zaključio je kapiten Crveno – crnih.

Utakmica Sloboda – Radnik igra se večeras na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom u 20 sati.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*