Bahreinski investitor zainteresiran za investiranje u TK: Uskoro izgradnja modernog gerijatrijskog centra, ali i…

Primarna ideja bahreinskog investitora jeste izgradnja modernog gerijatrijskog centra koji bi svojim budućim korisnicima mogao ponuditi ugodno provođenje treće dobi.
Na  sastanku sa premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem i ministrom zdravstva TK Bahrudinom Hadžiefendićem potencijalni investitor iz Kraljevine Bahrein Abdul Aziz Yusuf Hamza je, sa bosanskohercegovačkim saradnicima Seidom Hodžićem i Valdetom Iljazovićem, izrazio volju i spremnost za investiranje u projekte iz oblasti zdravstva u ovom kantonu.

Primarna ideja bahreinskog investitora jeste izgradnja modernog gerijatrijskog centra koji bi svojim budućim korisnicima mogao ponuditi ugodno provođenje treće dobi.

– Briga o starijim osobama je jedna od najvećih socijalnih zadaća – kazao je premijer Gutić.

Goste je upoznao da je na području Tuzlanskog kantona pitanje smještaja i institucionalne brige o starijim osobama riješeno kroz nekoliko medicinskih ustanova i staračkih domova,  te je izrazio zadovoljstvo zbog postojanja interesa za ulaganje u ovu oblast, gdje bi se pružala nešto drugačija usluga.

Premijer i ministar su, također, gostima prezentirali i projekte izgradnje Urgentnog centra u okvirima UKC-a Tuzla i proširenja kapaciteta lječilišta Banja Ilidža u Gradačcu koji su i zamišljeni kao projekati javno – privatnog partnerstva.

Ohrabren postojanjem dobre volje i već spremnih projekata, gost iz Bahreina je izrazio spremnost da, shodno informacijama koje će mu u narednim danima dostaviti Ministarstvo zdravstva TK, već za naredni sastanak pripremi prvu konkretnu idejnu projektnu dokumentaciju za realizaciju ovih aktivnosti.

Premijer Gutić i ministar Hadžiefendić su obećali da će, ukoliko dođe do realizacije ovih aktivnosti, Vlada Tuzlanskog kantona dati svoju maksimalnu podršku i biti na usluzi, te da će se potruditi maksimalno da ubrzaju sve neophodne administrativne procedure.

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*