Mladi umjetnici u humanoj misiji

U subotu, 21. maja 2016. godine s početkom u 20:00 sati, u sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla biće održan  humanitarni koncert na kojem će učestvovati Almir Mešković bosanskohercegovački harmonikaš, trenutno nastanjen u Oslu, zajedno sa bosanskohercegovačkim gitaristom Boškom Jovićem i srbijanskim violinistom Danielom Lazarom.

Almir Mešković je svoje muzičko obrazovanje počeo u Tuzli u klasi čuvenog profesora Midhata Zulića, studij je nastavio kod profesora Zorana Rakića na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a postdiplomske studije u Oslu, u Norveškoj.

Boško Jović je bosanskohercegovački gitarista koji svoje muzičko obrazovanje započeo u Zenici, a studij nastavio na Muzičkoj akademiji u Sarajevu i u Istočnom Sarajevu. Boško Jović sarađuje sa najeminentnijim umjetnicima, poput Edina Karamazova, Stjepana Hausera i Amire Medunjanin.

Almir Mešković i Daniel Lazar nastupaju zajedno u Norveškoj. Muzički kritičari ističu da su njih dvojica savršena muzička kombinacija, jer obojica posjeduju zavidnu muzičku tehniku, a s druge strane izuzetno istančan osjećaj za muziku, što njihove interpretacije čini posebnim.

Koncert će biti organizovan u saradnji sa Centrom za socijalni rad Tuzla, a sredstva koja budu prikupljena biti će upotrebljena za nabavku hrane za najugroženije porodice u gradu Tuzla.

Mladi umjetnici pozivaju sve zainteresovane da svojim dolaskom uveličaju ovaj muzički događaj, a kupovinom karte učine lijep humani gest.

Na tuzlanskom koncertu mladi umjetnici Almir, Boško i Daniel će premjerno izvesti neke od kompozicija koje su komponovali za ovaj trio, a  pored originalnog programa slušatelji će imati priliku uživati i u interpretacijama nekih etno melodija, kao i sevdalinki i posebnim aranžmanima.

Ulaznice za ovaj humanitarni koncert, po cijeni od 5 KM možete kupiti u Marketing službi BKC – a Tuzla, kao i na štandu kod „Seje i Vilija“ na tuzlanskom Korzu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*