Trump: Sprema se novi 11. septembar u organizaciji izbjeglica

Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Trump upozorio je na mogući napad, poput onog koji se desiio 11. septembra 2001. godine.

On tvrdi da će napad organizovati izbjeglice koje pristižu u SAD i to koristeći mobilne telefone koje finansira Islamska država.

On je u intervjuu za radio program Green Line rekao da vjerovali li ne, masovni napadi na tlu SAD će probuditi Amerikance da razmišljaju o bezbjednosti na granicama.

“Loše stvari će se desiti, mnogo loših stvari će se desiti. Iako ne vjerujete u to, doći će do napada. Ja ne sumnjam da će napad izvršiti ljudi koji upravo sada ulaze u našu zemlju. Tramp je dodao da izbjeglice koje su ušle u SAD mašu telefonima na kojima je zastava ISIS-a. Upravo ova organizacija im plaća račune, tvrdi on.

“Dakle, oni nemaju novca, ali imaju mobilne telefone. Ko plaća njihove mjesečne troškove”, objašnjava Trump. “Imaju mobilne telefone na kojima je zastava ISIS-a. I sada mi treba još da kažemo – Zar nije sjajno što smo ih pustili da uđu.” Ipak, Trump nije naveo da li ima neke konkretne informacije da li će do napada doći.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*