Penzioner tvrdi da je pronašao Hitlerovo atomsko naoružanje

Peter Lohr je sedamdesetogodišnji hobi-historičar koji tvrdi da je pronašao nuklearne bombe u podzemnim tunelima koje su pripadale Adolfu Hitleru i njegovom nacističkom režimu.

On je istraživao podzemne puteve u Thuringiji, gdje je pronašao niz velikih pećina, a putem 3D tehnologije identifikovao je pet velikih predmeta za koje tvrdi da oblikom podsjećaju na nuklearni arsenal.

“Taj metal tu leži 71. godinu. Jednom će se morati raspasti i imat ćemo novi Černobil”, kazao je Bildu.

Njemu su lokalne vlasti rekle da dalje ne može nastaviti potragu, a ovaj mehanički inžinjer je navodno atomsko oružje pronašao u blizini Ohrdurf logora rada, u Jonas Valleyu.

Američke trupe su 4. aprila 1945. godine osvojile ovaj konc-logor, koji je ujedno i prvi razmontirani logor od američkih snaga u II svjetskom ratu.

Vojska pod kontrolom SAD-a je uklonila svu tehničku opremu prije nego što je dinamitom urušila sve ulaze u podzemne tunele pred kraj II svjetskog rata, te je zapečatila sve dokumente koji se vežu za logor na 100 godina.

Inače, tokom najozloglašenijeg rata u historiji čovječanstva, zatvorenici ovog logora rada bili su prisiljeni iskopati 25 tunela u Jonas Valleyju, a napušteni su prije okončanja rata.

Njihova svrha nije poznata, a možda je novo otkriće Petera Lohra dalo naznake šta se to dešavalo ispod zemlje.ž

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*