Predstavnici kineske kompanije Gezhouba Group Company Limited posjetili TK

Mogućnost saradnje stranih investitora sa lokalnim institucijama na ispunjavanju korporativne društvene odgovornosti bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa glavnim predstavnikom kompanije Gezhouba Group Company Limited (CGGC) za ovu regiju Chen Yuhanom, a sastanku su  prisustvovali i ministri industrije energetike i rudarstva i razvoja i poduzetništva Srđan Mićanović i Nermin Hodžić, ataše za ekonomiju i privredu u Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH Shu Mengqiao, kao i dva menadžera CGGC-a za lokalno tržište.

Premijer Gutić ovom prilikom je izrazio zadovoljstvo što su nakon više protokolarnih sastanaka sa delegacijama iz Kine uslijedili i konkretni koraci i rezultati, te pozvao predstavnike kompanije CGGC da prilikom izgradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla u što većoj mjeri angažuju domaće kompanije i lokalne resurse.

„Vlada Tuzlanskog kantona daje punu podršku realizaciji projekta izgradnje Bloka 7. Jer izgradnja ovog zamjenskog bloka u Termoelektrani Tuzla nema alternativu. Taj blok daje dugoročnu energetsku stabilnost cijeloj Bosni i Hercegovini. Raduje nas da je na Sarajevo business forumu potpisan i glavni ugovor za realizaciju ovog projekta i očekujemo da će se saradnja sa CGGC-om nastaviti i na drugim granama privrede u BiH. Prije svega tu mislim na izgradnju transportne i saobraćajne infrastrukture“ rekao je premijer Kantona Bego Gutić.

„Veliko nam je zadovoljstvo surađivati i raditi na projektima u Tuzlanskom kantonu i bit će nam drago da uz realizaciju projekata u okviru ugovorenih zadataka i predviđenih rokova pokažemo našu društvenu odgovornost prema lokalnoj sredini“, rekao je predstavnik CGGC-a Yuhan.

Premijer i ministri su još jednom izrazili punu podršku realizaciji ovog projekta, te kineskim partnerima stavili na raspolaganje sve kapacitete Vlade Tuzlanskog kantona.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*