Baždarević danas okuplja reprezentativce BiH

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas će se okupiti u St. Gallenu uoči prijateljske utakmice sa Španijom, koju će u ovom švicarskom gradu odigrati u nedjelju, 29. maja.

Stručni štab predvođen selektorom Mehmedom Baždarevićem, kao i nekoliko igrača od sinoć su već na okupu u Švicarskoj, a tokom dana tim bi trebao biti kompletiran.

“Protiv Španaca želimo pokazati da znamo igrati fudbal i da možemo parirati svakoj selekciji na svijetu. Igrat ćemo bez tri povrijeđena igrača, Senada Lulića, Vedada Ibiševića i Ermina Bičakčića, ali to nam ne može bit alibi. Dakle, želimo odigrati dobro, ali i ostvariti dobar rezultat. Bez kvalitetne igre ništa nam ne bi značio eventualni remi”, istakao je za Anadolu Agency (AA) Baždarević, dodavši:

“Problem pred utakmicu sa aktuelnim prvakom Evrope bit će nam što nećemo imati mnogo vremena da na treninzima uradimo neke stvari. Kraj je sezone i termin utakmice je nezgodan i bit ćemo na kratkom okupljanju. No, meč sa Španijom nam je generalna proba za start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i septembarski susret sa Estonijom, te zbog toga moramo dati maksimum i ostaviti dobar utisak”.

Za susret sa Špancima Baždarević će računati na sljedeće igrače: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Goran Karačić – golani; Emir Spahić, Ervin Zukanović, Ognjen Vranješ, Sead Kolašinac, Edin Cocalić, Toni Šunjić, Samir Memišević, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Sanjin Prcić, Tino Sven Sušić, Anel Hadžić, Srđan Grahovac, Haris Medunjanin, Haris Duljević, Edin Višća, Izet Hajrović, Edin Džeko, Riad Bajić i Armin Hodžić.

Dan nakon utakmice sa Špancima, 30. maja, reprezentacija BiH putovat će u Japan, gdje će do 3. do 7. juna igrati na Kirin kupu sa Danskom, Bugarskom i domaćom selekcijom predvođenom selektorom, bh. stručnjakom Vahidom Halilhodžićem.

“Sedmorica igrača će se priključiti ekipi nakon utakmice sa Špancima. U Japanu ćemo ih sve probati i tamo ćemo vidjeti hoćemo li moći prošiti bazu reprezentativaca za kvalifikacije za SP. Vjerujem da će mnogi iskoristiti priliku i da ćemo imati koristi od dalekog gostovanja”, kazao je Baždarević.

Bh. nacionalnom timu poslije duela sa Špancima priključit će se Almir Bekić, Aleksandar Kosorić, Mateo Sušić, Zvonimir Kožulj, Miroslav Stevanović, Milan Đurić i vjerovatno Adis Hušidić.

“Pojedine igrače koji budu nastupili protiv Španaca poštedjeti ćemo odlaska u Japan. Imali su teške, iscrpne sezone. Želimo da se odmore i spremni uđu u pripremne cikluse, tako će i reprezentaciji biti od veće koristi u septembru i utakmicama za bodove”, rekao je Baždarević.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*