Održan sastanak međuresornog tima „ Kupujmo domaće“

Ministarstvo trgovine turizma i saobraćaja održalo je VI sjednicu Međuresornog tima zaduženog za koordinaciju aktivnosti iz Akcionog plana „Kupujmo domaće”.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih ministarstva koja su uključena u realizaciju AP „Kupujmo domaće” kao i predstavnici realnog sektora, Kantonalane privredne komore Tuzla, UG „ Klub potrošača” Tuzla. Ovom su prilikom formirani programski timovi za donošenje i realizaciju pojedinačnih programskih aktivnosti. Riječ je o normativnom programskom timu koji je formiralo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, edukativnom timu koji je u nadležnosti Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta i inspekcijskom timu za koji je zaduženo Ministarstvo zdravstva. Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja preuzelo je također obavezu formiranja promotivnog programskog tima.
Na sastanku je zaključeno da će u narednim danima biti organizovane konstitutirajuće sjednice formiranih programskih timova te doneseni konkretni planovi daljih aktivnosti.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*