Real Madrid prvak Evrope

Nogometaši Real Madrida su osvajači ovogodišnjeg izdanja Lige Prvaka nakon boljeg izvođenja penala od Atletica (5:3). Regularnih 90 minuta završilo je 1:1.

Real je bio bolja ekipa u prvom poluvremenu. Nakon odlične intervencija Oblaka u prvim minutama meča kada je spasio “zicer” Casemira, “kraljevski” klub dolazi u vodstvo pogotkom Sergija Ramosa u 15. minuti nakon asistenciju Garetha Balea. S tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Atletico je ubacio u brzinu više.

Prvo je Antoine Griezmann u 48. minutu promašio penal da bi Yannick Ferreira-Carrasco poravnao rezultata u 79. minutu. Zanimljivo je napomenuti da je Griezmann još jednom ove sezone mašio penal protiv Reala, ili bolje rečeno protiv golmana Keylora Navasa. Tada je u prvenstvenom meču rezultat bio identičan kao ovaj subotnji 1:1.

U produžetku  prvu pravu priliku vidjeli smo tek u 99. minuti kada je Torres odigrao iz prve te se tako riješio Pepea i poslao Griezmanna u kontru. Išao je Frarncuz praktički sam prema Navasu, no u zadnji trenutak je stigao Danilo i uspio zaustaviti napadača Atletica.

Real je svoju najbolju šansu imao samo minutu kasnije, ali je odlična odbrana Atletica blokirala udarac Balea s nekih desetak metara. Već tada je bilo jasno da oba tima igraju na sigurno – na penale.

Nakon jedanaesteraca bolji su bili igrači Reala, a ključni penal pogodio je Cristiano Ronaldo.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*