Radost u Miladijama: Otvorena džamija poklon vjernicima za ramazan

Nekoliko dana prije početka ramazana, u subotu 28.  maja tekuće godine,  mevludskim programom radno je otvorena džamija u Miladijama. Bez imalo dvojbe može se kazati da je ova džamija poklon vjernicima za predstojeći ramazan.

Radost na licima vjernika na radnom otvaranju džamije potvrda je toga.

Seid ef. Mujagić, imam u džematu Miladije, kazao je da je sretan zbog otvaranja džamije, i da je u našoj tradiciji da za  svako hairli djelo, poput otvaranja Allahove kuće, proučimo mevlud.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, hafiz Ahmed ef. Huskanović, obraćajući se vjernicima na radnom otvaranju džamije, istakao je da otvaranje džamije predstavlja lijep dan za Tuzlu i da je radost vjernika velika obzirom da očekujući ramazan otvaramo džamiju.

– Ova džamija je dokaz da kada dobri ljudi odluče da nešto naprave, da ništa ne može biti prepreka da se uradi nešto lijepo. Džamija je mjesto gdje mi jačamo sebe i svoj pogled na svijet. Živimo u vremenu kada imamo puno pesimizma u sebi. Suština vjere je da sa optimizmom gledamo na svijet, da budemo dobri i da imamo pogled na dobro. Teško je mijenjati druge. Treba promijeniti sebe svojim djelima – rekao je hafiz Huskanović.

Treba naglasiti da je mevludski program izveo hor imama tuzlanskoga Medžlisa Gazi Turali-beg.

Najzaslužnijim pojedincima i džematima koji su doprinijeli i pomogli  izgradnju džamije u Miladijama glavni imam hafiz Huskanović, uručio je zahvalnice.

(DŽ.R./RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*