epa04911629 Edin Dzeko of Bosnia and Herzegovina in action during the UEFA Euro 2016 qualifying group B soccer match between Belgium and Bosnia and Herzegovina at the King Baudouin stadium in Brussels, Belgium, 03 September 2015. EPA/LAURENT DUBRULE

Džekina povreda lakše prirode

Nakon što se Edin Džeko kapiten i najbolji strijelac reprezentacije BiH u nogometu povrijedio u prijateljskoj utakmici protiv Španije, danas su objavljeni i zvanični podaci vezani za njegovu povredu.

“Džeko je uradio magnetnu rezonancu medijalnog križnog ligamente koljena, koja je pokazala rupturu. Za razliku od proteklog puta, kada je dobio udarac u utakmici protiv Carpija, igrajući za Romu, ovaj put je povreda nešto blaže prirode, te Džeku očekuje pauza, odnosno terapija od dvije sedmice”, saopštili su iz njegove PR-službe.

Podsjetimo, Džeko je dobio udarac u desnu nogu, sličan onome koji je već ove sezone dobio u utakmici između Rome i Carpija u Seriji A, te je na utakmici protiv Španije morao rano izaći iz igre.

Edin nije otputovao u Japan, jer se ranije dogovorio sa selektorom da ne ide na Kirin put, dok je njegova situacija glede ostanka u Romi još neizvjesna. Sve u svemu za našeg napadača najbitnije je da je potpuno zdrav i da povreda koju je zadobio protiv Španije nije teže prirode.

(sportsport.ba/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*