Aleksandar Džombić dao iskaz o poslovanju propale ”Bobar banke”

Bivši premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić danas je u Tužilaštvu BiH svjedočio o stanju bankarskog sektora u RS-u a posebno u slučaju Bobar banke.

Aleksandar Džombić obavljao je funkciju premijera Republike Srpske (RS) u periodu od 2010. do 2013. godine. ,

“Dao sam iskaz o poslovanju Bobar banke o izvještaju i stanju te banke u prethodnom periodu, odnosno sve ono što je uključivalo poslovanje te banke, uključujući i uvođenje prinudne uprave”, kazao je Džombić nakon izlaska iz Tužilaštva BiH.

Džombić je rekao kako su banke u prethodnom periodu imale određene pritiske što se odrazilo i na njihovo poslovanje, ali da je teško reći šta je utjecalo na likvidaciju Bobar banke.

Na pitanje da li poziv Tužilaštva da svjedoči u predmetu Bobar banke tumači kao pritisak državnih organa na institucije RS-a, Džombić je kazao kako ne osjeća nikakav pritisak jer se sada bavi privatnim biznisom.

Krajem 2014. godine proglašena je likvidacija Bobar banke, koja je imala 250 miliona KM depozita od čega su depoziti građana oko 80 miliona KM.

U vezi dešavanja u toj ,   ali i Pavlović banci nedavno je u Tužilaštvu svoj iskaz dao i aktuelni ministar finansija RS-a Zoran Tegeltija.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*