(VIDEO) Dok čekaju kupca fabrike, radnici ˝Dite˝ proširuju asortiman proizvoda

Nakon javno objavljenog oglasa za javno nadmetanje, riječ je o drugoj prodaji Fabrike deterdženata Dita na koju se niko nije javio, na jučerašnjoj sjednici Odbora stečajnih povjerilaca konstatovano je da je prodaja neuspješno završena.

Nakon duže rasprave članova Odbora o daljim koracima koji se tiču prodaje odlučeno je da se cijena neće snižavati. Trenutna cijena je oko 17 i po miliona KM, a oglas za novu prodaju bit će objavljen naredne sedmice. Odlučeno je da će rok prijave za javno nadmetanje biti produžen na 60 dana, pa će tako krajnji rok biti do kraja avgusta.

Cilj Odbora povjerioca je da se pokuša naći kupac koji će nastaviti djelatnost koja je već odlično razvijena u Diti, potvrdio je Hajrudin Kunalić, stečajni upravnik Dite.

Najbolji izbor za radnike je kupac koji će omogućiti da nastave sa proizvodnjom, da do svog penzionisanja dođu uobičajenim putem i da im se poveže radni staž. Iako, se do sada niko nije javio, stečajni upravnik vjeruje da će se za Ditu naći kupac koji će ispoštovati radnike.

Zahvaljujući tržnim centrima koji podržavaju domaću proizvodnju kao i kupcima koji cijene i kupuju domaće, Fabrika deterdženata Dita napravila je veliki korak. Asortiman proizvoda je nedavno obogaćen i paletom omekšivača za rublje. Ostaje još samo da radnici dočekaju kupca koji će njihov rad i trud znati prepoznati.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*