A picture taken on July 1, 2015 shows a thermometer in Lille as a major heatwave spreads up through Europe, with temperatures hitting nearly 40 degrees. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN

Do kraja sedmice značajan rast temperatura zraka

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda do kraja sedmice prognoziraju velike promjene vremena. Očekuje nas, dakle, značajno toplije vrijeme, a za kraj sedmice najavljene su padavine.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi u drugoj polovini dana. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom i lokalno kratkotrajnim pljuskovima. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Na jugu zemlje se očekuje i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

U petak u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni prije podne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti će usloviti pljuskove i grmljavinu. Padavine se očekuju uglavnom u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33°C.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*