Bihać: Gradonačelnik Galijašević predan Tužilaštvu USK

Uhapšeni gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević i njegov prvi saradnik Smail Toromanović predani su Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona (USK). Galijaševićeva supruga i savjetnik pušteni su na slobodu. U SDA Bihaća – vanredno stanje, javio je dopisnik BHRT-a.

Nakon što su pripadnici Federalne uprave policije, zbog sumnje da su počinili krivično djelo Primanje dara ili drugih oblika koristi, jučer uhapsili gradonačelnika Galijaševića i još troje uposlenika Gradske uprave, danas su Galijašević i njegov prvi saradnik predani Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Njegova supruga Adelaida Galijašević i savjetnik Jasmin Stambolija, također uposlenici Gradske uprave, nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Bihaću jučer su u poslijepodnevnim satima pušteni na slobodu.

Njih četvero je uhapšeno prilikom primanja mita od jednog bihaćkog poduzetnika u iznosu deset hiljada maraka, označenih novčanica.

Općinski sud u Bihaću danas bi se trebao očitovati o zahtjevu Kantonalnog tužilaštva da osumnjičenima budu određene mjere pritvora.

Stranka demokratske akcije (SDA) namjeravala je Emdžada Galijaševića kandidirati za gradonačelnika za predstojeće Lokalne izbore. Međutim, zbog novonastale situacije, o svemu će se očitovati Izvršni odbor GO SDA Bihać, na vanrednoj sjednici koja bi trebalo da bude održana u petak.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*