Belgija deklasirala očajnu Irsku, dva gola Lukakua

Poslije poraza u prvom kolu od Italije, Belgija je u drugom kolu grupe E slavila (3:0) protiv selekcije Republike Irske, a strijelci su bili Romelu Lukaku dva puta i Axel Witsel.
Selektor reprezentacije Belgije Marc Wilmots je napravio tri izmjene u odnosu na početni sastav protiv selekcije Italije, pa su tako šansu dobili Meunier, Dembele i Carrasco umjesto Cimana, Nainggolana i Fellainija i Belgija je pružila znatno bolju partiju od one protiv Italije.

Izabranici Marca Wilmotsa su zaprijetili već u petoj minuti preko Carrasca koji je poslao jednu loptu u šesnaesterac, a Darren Randolph je dobro reagovao i prekinuo napad. Osam minuta poslije Toby Alderweireld prijeti, ali lopta ide pored gola.

Igrala se 22. minuta utakmice kada je šut Hazarda otišao daleko preko gola da bi tri minute poslije Carrasco zatresao mrežu golmana Randolpha, ali je bio u ofsajdu. Novu šansu za Belgiju smo zabilježili poslije tačno pola sata igre kada je Meunier primio dobru loptu i šutirao, ali je njegov udarac otišao pored gola. Posljednju šansu u prvom poluvremenu smo vidjeli u 42. minuti kada je Alderweireld bio u dobroj situaciji, ali nije mogao matirao Randolpha.

Svega tri minute u nastavku bile su dovoljne za Crvene đavole da dođu do vodstva. De Bruyne je sjajno uposlio Lukakua, a napadač Evertona je odličnim udarcem matirao Randolpha za vodstvo Belgije koja je svoju prednost uvećala u 61. minuti utakmice. Meunier je centrirao, a Witsel sjajno glavom pogodio za 2:0.

Treći pogodak za Belgijance djelo je ponovo Lukakua poslije 70 minuta igre. Hazard je sjajno prošao u jednoj akciji, a potom uposlio Lukakua koji je neometan sa svega desetak metara savladao Randolpha i praktički riješio pitanje pobjednika u današnjem meču.

Posljednju šansu na utakmici smo vidjeli u 83. minuti kada je Mertens pokušao sa distance iznenaditi Randoplha, ali u tome nije uspio, te je ostalo 3:0 do kraja utakmice.

Belgija-Republika Irska 3:0 (0:0) (Lukaku 48’, 70’, Witsel 61’)

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*