Islamska zajednica BiH najoštrije osuđuje teroristički napad u Medini

Povodom terorističkoga napada koji se desio u ponedeljak kod Poslanikove a.s. džamije u Medini saopštenjem za javnost oglasio se ured za odnose s javnošću.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini najoštrije osuđuje teroristički napad koji se desio u ponedeljak u blizini Poslanikove a.s. džamije u Medini.

Organizatori i počinioci ovakvih zlodjela, osim što atakuju na nevine ljudske živote, nanose nesagledivu štetu muslimanima cijelog svijeta i islamu, navodi se u saopštenju Ureda za odnose s javnošću Islamske zajednice u BiH.

Podsjetimo, bombaš samoubica raznio se ispred Poslanikove džamije u Saudijskoj Arabiji usmrtivši četiri osobe, a nije poznato koliko ih je ranjeno. Društveni mediji objavili su fotografije i snimke na kojima se vidi dim, najvjerovatnije uzrokovan eksplozijom, koji dodaje su smrtno stradala i dvojica policijskih službenika. Osim dima, primjećeno je i nekoliko automobila koje je zahvatio požar.

Poslanikova džamija nalazi se u blizini mjesta gdje je sahranjen poslanik Muhamed, a Medina se smatra drugim najsvetijim gradom u islamu nakon Meke.

(BNN.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*