Sportski velikani BiH na društvenim mrežama: Don't forget Srebrenica

Mnogi proslavljeni sportisti Bosne i Hercegovine danas su putem društvenih mreža poručili da ne treba nikada zaboraviti na tragična dešavanja iz Srebrenice 1995. godine, odnosno podsjetili na genocid počinjen nad Bošnjacima “zaštićene zone UN-a”.

Kapiten fudbalskog nacionalnog tima BiH i igrač Rome Edin Džeko na Twitteru objavio je status “Never forget Srebrenica”, uz ilustraciju cvijeta Srebrenice, koji simbolizuje stradanja stanovnika Podrinja, javlja Anadolu Agency (AA).

“Never forget Srebrenica. Genocide Srebrenica”, napisao je na Twitteru Asmir Begović, golman reprezentacije BiH i Chelseaja.

Vedad Ibišević, napadač Herthe iz Berlina, reprezentativac BiH koji je 1992. godine kao dječak sa porodicom bio protjeran iz rodne Vlasenice putem društvene mreže Facebook poručio je: “Don't forget Srebrenica. Genocide in Bosnia”.

Muhamed Bešić, prvotimac Evertona i fudbalski reprezentativac BiH, na Facebooku je istakao: “Da se zlo više nikada nikome ne ponovi. Nikada zaboraviti”.

I kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović na Twitteru i Instagramu se prisjetio i odao počast žrtvama genocida u Srebrenici.

“Never forget Srebrenica. Don't forget Srebrenica”, bile su Teletovićeve poruke.

Iz Holandije, zemlje čiji vojnici u sastavu UN-a 1995. godine nisu zaštitili stanovništvo Srebrenice što im je bila obaveza, oglasio se bh. atletičar Amel Tuka, juče četvrtoplasirani na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu u trci na 800 metara.

“Never forget 11.07.1995.!!!”, Tukin je današnji status na Facebooku.

Između ostalih, po prvi put sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici danas je obilježio i Engleski fudbalski savez.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*