Studenti i zaposlenici Univerziteta u Tuzli učesnici “Marša mira Srebrenica 2016”

Desetak studenata i zaposlenika Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Planinarskim društvom «Konjuh» učestvovali su u pohodu “Marš mira Srebrenica 2016”.

Krenuli su iz Nezuka 8.7.2016. godine prema Potočarima i prešli 100 kilometara koliko je potrebno preći tokom trodnevnog hodanja trasom koju su prelazili Srebreničani u ljeto 1995. godine tražeći spas na slobodnoj teritoriji na području Tuzle.

Student Tehnološkog fakulteta Kemal Sejranić u Maršu učestvuje prvi put.

“Malo je bilo naporno ali može se izdržat. Pripremali smo se za ovo. Sigurno je da je lakše danas nego onim ljudima 1995. Mogu mislit kako je njima bilo”, poručio je Kemal.

Više puta u Maršu mira učestvovala je Sefura Siručić iz Bratunca zaposlenica Univerziteta u Tuzli.

“Već par godina učestvujem na Maršu mira, kada sam saznala da Centar za sport organizuje ovu aktivnost sa zadovoljstvom sam se priključila. Nadam se da će narednih godina biti još veći broj mojih kolega koji će učestvovati u davanju počasti nastradalim Srebreničanima na ovaj način, rekla je Sefura.

Na trasi od Nezuka pa do Potočara učesnici su prolazili maršrutom: Nezuk – Baljkovica – Parlog – Crni Vrh – Snagovo – Liplje – Jošanica – Donja Kamenica – Bakrači – Glodi – Udrč – Cerska – Kaldrmica – Đugum – Mravinjci – Burnice – Kameničko Brdo – Ravni Buljim – Jaglići – Šušnjari – Budak – Potočari (Memorijalni centar).

Ovom prilikom se iz Centra za sport zahvaljuju prof. dr. Aidi Crnkić v.d. rektoru Univerziteta u Tuzli na pomoći u odlasku studenata I zaposlenika na “Marš mira Srebrenica 2016”.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*