Erdogana spasila stvar koju najviše mrzi

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan nikada nije volio tehnologiju, a pogotovo ne društvene mreže, a nakon sinoćnjih dešavanja u njegovoj zemlji neka kaže veliko hvala Steveu Jobsu.

iPhone šest mu je spasio državu, ali i njega samog. U trenucima totalnog haosa, kada je CNN Turk bio pod okupacijom pobunjenog dijela vojske, Recep Tayyip Erdogan je uključio FaceTime App aplikaciju putem koje je pozvano narod da izađe na ulice, i usprotivi se vojnom udaru.

“Ne postoji veća snaga od one koju posjeduje narod. Neka rade šta god hoće na javnim trgovima i aerodromima”, kazao je turski predsjednik.

“Prevazići ćemo ovo”, kazao je Erdogan putem CNN Turk televizije.”Izađite na ulice, i odgovorite im. Oni koji su odgovorni dobit će zasluženu kaznu”, riječi su Recepa Tayyipa Erdogana.

Suština je sljedeća, pripadnici vojnika odanih FETO-u, zauzeli su prostorije državne televizije, te je Erdoganu praktično bilo nemoguće izaći u javnost.

Ipak, društvene mreže, iPhone 6 – koje ne voli, i koje je često zabranjivao i onemogućavao pristup u Turskoj, sinoć je promijenila tok vojne pobune, koja je završila neuspjehom.

Interesantno, turska agencija Anadolu javlja kako su pučisti koristili WhatsApp kao glavni kanal komunikacije u pripremi za pokušaj vojnog udara.

U porukama koje su objavljene u turskim medijima stoji kako će blokirati promet prema Istanbulu i blokirati video veze hitnih državnih kanala.

(N1)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*