A screen grab taken from video footage shows the entrance of the Olympia shopping mall during a shooting rampage in Munich, Germany July 22, 2016. dedinac/Marc Mueller/ handout via REUTERS NO ARCHIVES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS.

Mirsad Kebić: Drama u Minhenu traje, ulice su puste

Bosanskohercegovački novinar Mirsad Kebić boravi u Minhenu u kojem je večeras nekoliko osoba smrtno stradalo u napadu još uvijek neidenitificiranih napadača.

Kako je ispričao za N1, akcija potrage za napadačima traje, a jedan dio grada je blokiran.

”Spekuliše se da su u pitanju tri napadača, a u prvim izvještajima, uglavnom medijskim, varira i broj žrtava. Poginule su najmanje tri osobe, a strahuje se da bi broj žrtava mogao biti mnogo veći”, kazao je Kebić.

On je prije našeg razgovora prošao zapadnim dijelom grada.

”Policija je ranije upozorila građane da ne izlaze iz stanova. Napadači su naoružani i u bjektstvu. U gradu je javni saobraćaj obustavljen, a prema svjedočenjima očevidaca – napadači su pucali iz pištolja. Ulicama odjekuju sirene hitne pomoći i policije”, dodao je on.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*