Ubjedljiva pobjeda Slobode protiv Olimpica

U 1. Kolu BHT Premijer lige 12, fudbaleri Slobode danas su na stadionu “Tušanj” pred oko 2.000 gledalaca u premijernom nastupu savladali ekipu Olimpica rezultatom 3:0 i na taj način pobjedom otvorili novu sezonu. Dva gola za Slobodu postigao je Sulejman Krpić, treći gol postigao je Ivan Kostić. Prve minute utakmice obilježila je dominacija Slobode, postavljen visoki presing i posjed lopte bili su pokazatelj da fudbaleri Slobode imaju zadatak i cilj doći u rano vodstvo, te na taj način obezbjediti sigurniji nastavak utakmice. Prva ozbiljnija situacija pred golom Bandovića donijela je i vodstvo za izabranike Husrefa Musemića.

U 15. minuti utakmice nakon ubačaja Mladena Veselinovića sa nekoliko metara precizan je bio Sulejman Krpić koji postiže premijerni pogodak za svoj tim u novoj sezoni BHT Premijer lige BiH. Nakon vodstva, redale su se prilike Slobode pred golom Olimpica. Najprije je pokušao Merzić a nekoliko minuta kasnije golman Bandović brani odličan udarac Veselinovića.

U 25.minuti Sulejman Krpić postiže drugi gol na susretu, nakon što je iskoristio grešku defanzivne linije Olimpica, sigurnim udarcem udvostručio je vodstvo za svoj tim.Do kraja prvog poluvremena Olimpic je preuzeo incijativu, posjed lopte bio je na strani gostiju a pred kraj prvih 45. minuta Karić nije iskoristio izglednu priliku da smanji vodstvo Slobode. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 2:0.

U drugom poluvremenu fudbaleri Slobode nastavili su okupirati gol Bandovića, gostujući igrači nisu imali rješenje za prodore Ordagića koji je u nekoliko navrata zaprijetio golu Olimpica. Nakon prekida u 66. minuti i ubačaja Veselinovića, Stjepanović iz odlične prilike nije uspio pogoditi mrežu gola Bandovića, lopta odlazi pored desne stative. Odmah nakon prilike Stjepanovića, Bandović uspjeva sjajnom obranom još jednom spasiti svoj gol. U 72. minuti najbolja prilika za goste iz Sarajeva a fantastična intervencija Bobića spriječila je loptu da završi u golu Slobode.

U nastavku fudbaleri Olimpica u nekoliko navrata prijete golu Slobode ali bez konkretne realizacije. U 89. minuti na nedozvoljen način u kaznenom prostoru zaustavljen je Ordagić. Sa bijele tačke siguran bio Ivan Kostić za konačnih 3:0. Već u drugom kolu Sloboda ima težak ispit jer gostuje na stadionu Pecara kod ekipe Širokog Brijega, dok će fudbaleri Olimpica u gradskom derbiju dočekati fudbalere Željezničara.

(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*