Otvoreni dan BIT Centra

Udruženje za razvoj NERDA kao implementator projekta i partneri: Grad Tuzla, Općina Srebrenik i Općina Kalesija, te BIT Centar kao partneri na projektu „Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća u Tuzli i susjednim općinama – BESt4SMEs“, kojeg finansira Evropska unija, pozivaju sve medije da proprate održavanje Otvorenog dana BIT Centra koji će se će se održati u Tuzli, četvrtak, 28. jula, 2016. godine od 12.00 do 14.00 sati (BIT Centar 1, Trg Slobode 16, Tuzla)

Udruženje za razvoj NERDA i BIT Centar Tuzla u okviru EU projekta „Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća u Tuzli i susjednim općinama – BESt4SMEs“ organizuje Otvoreni dan BIT Centra koji je usmjeren na sledeće teme:

–        Poduzetnička infrastruktura

–        BIT Centar kao primjer dobre prakse

Uspješni primjeri korisnika BIT Centra

Također, cilj nam je ukazati i na potrebu jačanja saradnje među lokalnim vlastima te razmijeniti iskustva o mjerama podrške koje opštine/općine u BiH mogu kreirati za razvoj poduzetništva.

Poticanjem poduzetništva povećava se privredna aktivnost, nivo zaposlenosti, a time i životni standard stanovništva. Lokalne vlasti mogu imati različite programe za poboljšanje poduzetničke dinamike, naročito za pomoć poduzećima u osnivanju, promjenu lokalne poslovne klime, pomoć pri saradnji i povećanju nivoa inovacija.  Važno mjesto u tim nastojanjima imaju upravo Centri za podršku poduzetništvu sa inkubacionim kapacitetima. Upravo zbog toga biti će veoma interesantno dobiti uvid u poslovnu filozofiju ovog Centra te dobiti ostale korisne informacije od rukovodstva Centra koji se s pravom smatra jednim od najuspješnijih u svojoj oblasti u regiji jugoistočne evrope.

Događaj će okupiti predstavnike općina s područja sjeveroistočne BiH, projektnih partnera, lokalnih organizacija koje su usmjerene na ekonomski razvoj, nadležnih ministarstava i dr. institucija.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*