U Požarnici najavljena manifestacija osvećenja obnovljenog Hrama vaznesenja gospodnjeg i proslava Ilindana

U Požarnici će sutra biti organizovana manifestacija osvećenja obnovljenog Hrama vaznesenja gospodnjeg i proslava Ilindana.

Podsjećamo, gradonačelnik Jasmin Imamović, održao je krajem jula sastanak organizacionog odbora za organizaciju ove manifestacije,

kojem su pored gradonačelnika Imamovića i paroha tuzlanskog, oca Milana Topića, prisustvovali predstavnici PU Tuzla, gradskih službi, javnih komunalnih preduzeća, Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla i JZNU Doma zdravlja sa poliklinikom „Dr. Mustafa Šehović“  Tuzla.

Na sastanku su dogovorene aktivnosti koje je potrebno provesti kako bi se obezbjedili svi neophodni  komunalni, tehnički i bezbjedonosni uslovi za uspješnu realizaciju navedene manifestacije. Ovom prilikom, paroh tuzlanski, otac Milan, zahvalio je gradonačelniku i Gradskoj upravi na podršci u organizaciji ovog značajnog događaja, ali i na podršci u obnovi crkve u Požarnici, izgradnji crkve u Crnom Blatu, kao i obnovi Svetosavskog i Parohijskog doma i drugim sličnim aktivnostima Pravoslavne crkve u Tuzli.

„Ponosan sam što je Tuzla najmultikulturalniji grad u Bosni i Hercegovini i ako bi Tuzla prestala biti takvom, bojim se da bi to mogao biti kraj za Bosnu i Hercegovinu“, istakao je gradonačelnik Jasmin Imamović, dodajući kako Grad Tuzla podržava sve vjerske zajednice, a pogotovo obnovu i izgradnju vjerskih objekata, što je veoma važno, kako sa stanovišta poštivanja ljudskih prava i sloboda, tako i očuvanja kulturno-historijskog naslijeđa.

Nakon sastanka, članovi organizacionog odbora posjetili su lokaciju na kojoj se nalazi  hram Vaznesenja Gospodnjeg u Požarnici.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*