Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Jutros se na većini putnih pravaca u BIH saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja. U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, pa vozače savjetujemo da voze oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Također, posebno oprezni trebaju biti biciklisti i motociklisti, kojih je sve više na frekventnim dionicama.

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), pa se saobraća usporeno-jednom trakom. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Otežano, jednom trakom, zbog radova na asfaltiranju kolovoza, saobraća se i na dionici magistralnog puta M-17 Buna-Tasovčići.

Zbog sanacionih radova i izmjenjenog režima saobraćaja izdvajamo i dionice: na M-17 Jablanica-Mostar, Jošanica-Stup i Nemila-Topčić Polje, zatim M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Kalesija.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.  Nešto kasnije, očekujemo pojačanu frekvenciju vozila na većini graničnih prelaza na jugu zemlje. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

(BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*