Navijači turskog fudbalskog kluba Gaziantepspora odbrojavaju dane do otvorenja novog i modernog fudbalskog zdanja čija izgradnja je u završnoj fazi, a tim iz Gaziantepa bi već u drugom kolu Spor Toto Super lige Turske svoj prvi domaći meč trebao igrati upravo na novom stadionu ( Anadolu Agency - Kerem Kocalar )

Turska izgradila novi moderni fudbalski stadion, dom Gaziantepspora

Navijači turskog fudbalskog kluba Gaziantepspora odbrojavaju dane do otvorenja novog i modernog fudbalskog zdanja čija izgradnja je u završnoj fazi, a tim iz Gaziantepa bi već u drugom kolu Spor Toto Super lige Turske svoj prvi domaći meč trebao igrati upravo na novom stadionu, javlja Anadolu Agency (AA).

Uz podršku Ministarstva sporta i omladine Turske, novi stadion u Haziantepu građen je protekle tri i pol godine, a izrastao je u moderni fudbalski objekat kapaciteta 35.500 natkrivenih mjesta.

Stadion sa svim popratnim objektima zadovoljava sve standarde Evropske fudbalske federacije (UEFA), a posebno se izdvaja vanjskih izgledom koji već na prvi pogled daje do znanja da je riječ o domu popularne crveno-crne ekipe Gaziantepspora.

Izgradnja “Šarenog stadiona“, kako su ga odmilja prozvali navijači u Gaziantepu, koštala je 120 miliona lira (36,5 miliona eura).

(Anadolu Agency)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*