Sajam šljive u Gradačcu 24. augusta

Učešće na ovogodišnjem 43. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajmu šljive koji će se održati od 24. do 28. avgusta prijavilo je preko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja.

U menadžementu firme Gradačački sajam koja organizuje ovu privrednu manifestaciju ističu da je Sajam šljive ponovo okupio najznačajnije proizvođače i prerađivače iz oblasti poljoprivrede.

” Ovogodišnji Sajam šljive će, nakon jubilarnog iz 2003. godine, biti najveći po broju izlagača. Vjerujemo da je razlog ovolikog interesovanja taj što gradačački sajam poljoprivrede i prehrambene industrije predstavlja mjesto ugodnih druženja ali i brojnih sadržaja koji uključuju komercijalne susrete, prezentacije, prodajne izložbe ali i naučna savjetovanja, okrugle stolove i direktnu konunikaciju svih uklujučenih u agrarni sistem”, kaže Muhemed Prnjat, izvršni direktor Gradačačkog sajma.

Očekuje se da će sa Sajma šljive biti upućene poruke i poziv na hitno rješavanje problema proizvodnje, prerade i plasmana voća i povrća. To se posebno odnosi na pomoć u subvencioniranju poljoprivrednika ali i prerade i izvoza poljoprivrednih proizvoda.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*