Zaslužena pobjeda na domaćem terenu: Sloboda savladala Čelik rezultatom 2:0

Fudbaleri Slobode opravdali su ulogu favorita u utakmici 5.kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv zeničkog Čelika i sasvim zasluženo ostvarili novu pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci za Slobodu bili su Aleksandar Subić u 65. minuti i Asim Zec u sudijskoj nadoknadi vremena.

U prvih 45. minuta oko 3.500 ljubitelja fudbala na Tušnju nije imalo priliku uživati u atraktivnoj i zanimljivoj igri. Iako je Sloboda u prvom poluvremenu imala terensku inicijativu, crveno-crni nisu uspjeli na odmor otići sa rezultatskom prednošću.

U nastavku utakmice Slobode je zaigrala dosta ofanzivnije što im se isplatilo u 65. minuti kada nakon sjajne akcije svoj prvijenac u dresu Slobode postiže Aleksandar Subić.

Da se utakmica ne završi minimalnom pobjedom pobrinuo se rezervista Asim Zec koji je postavio konačan rezultat od 2:0, što je kod publike izazvalo ovacije, a Zec je nagrađen aplauzom. Oslabljeni gosti iz Zenice nisu imali šanse da protiv Slobode izbjegnu novi poraz.

Čelik je bodrilo oko 150 najvatrenijih navijača, i sve je proteklo i fer i sportskoj atmosferi. Sloboda je sasvim zasluženo ostvarila novu pobjedu na domaćem terenu i tako ostala u utrci za lidersku poziciju na tabeli. U pet odigran kola tim Husrefa Musemića osvojio je 13 bodova.

(Tuzlanski.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*