Indijac razvio neobičnu sklonost: Ljekari mu iz želuca izvadili 40 noževa

Surjeet Singh iz sjeverne Indije požalio se ljekarima na stomačne tegobe i slab apetit, a nakon što je pod sumnjom na tumor odveden na biopsiju, u stomaku mu je pronađena velika količina metala, i to ni manje ni više nego 40 noževa.

Policajac po zanimanju, Surjeet pati od poremećaja usljed kojeg ima konstantan nagon na gutanje noževa, a razvio ga je tokom oporavljanja od saobraćajne nesreće.

“Nakon nesreće nisam mogao hodati. Samo sam sjedio bezvoljno i počeo gutati noževe, iako je bilo malo bolno”, rekao je Surjeet.

Bio je siguran kako će ljekari pronaći ukupno 28 noževa u njegovom stomaku, ali ljekari su ostali šokirani kada su izvadili nevjerovatnih 40 noževa.

“Ovakvo nešto nisam vidio u 20 godina bavljenja medicinom. Učinilo nam se da smo na kameri vidjeli noževe u njegovoj utrobi, a kada smo mu saopćili sumnje, potvrdio kako jede noževe. Rekao je da ih je 28 ostalo u stomaku, ali smo mi pronašli 40”, rekao je jedan od ljekara, prenosi Sky News.

Nakon operacije, Surjeetu su odstranjeni svi noževi iz tijela, a on se sada osjeća dobro, iako nema garancije da se neće vratiti starim navikama.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*