Izlet za djecu i mlade oboljele i izliječene od malignih oboljenja i članove njihovih porodica

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona, PIPOL  je u sklopu  projekta  „Heroji nisu sami“, čiji je generalni pokrovitelj Federalno ministarstvo rada i socojalne politike,  organizovalo   21.08.2016. godine, na Pannonici,  jednodnevni rehabilitacioni izlet za djecu i mlade oboljele i izliječene od malignih oboljenja i članove njihovih porodica. U prelijepom kompleksu Pannonica uživalo je  stotinjak članova Udruženja.

Kupanje, malo sunčanja, vježbanje na otvorenom, obilazak neolitskog sojeničkog naselja samo su neke od aktivnosti u kojima su naši mališani, ali i oni nešto stariji, uživali toga dana. Posebno oduševljnje naših najmlađih članova izazvala je vožnja turističim vozićem kroz Grad Tuzlu. Tako su štićenici, iz jednog sasvim novog ugla, upoznali prelijepu Tuzlu i njene najvažnije znamenitosti. Ali, ni tu nije bio iznenađenjima kraj…

U sklopu projekta „Heroji nisu sami“ izvršena je i podjela školskih torbi i dijela školskog pribora za sve osnovce, srednjoškolce i studente koji su članovi našeg Udruženja. Na taj način smo, sa jedne strane,  doprinijeli uspješnijoj inkluziji štićenika u obrazovni sistem, a sa druge strane, znatno pomogli  roditeljima u pripremama  za školu.

Udruženje „PIPOL“ ovom prilikom zahvaljuje Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike na pomoći i podršci u implementaciji projekta „Heroji nisu sami“ , Gradu Tuzli i JKP „Pannonica“ d.o.o. Tuzla koji su donirali besplatne ulaznice za članove  Udruženja kao i JKP „ Saobraćaj i komunikacije – Tuzla“ d.o.o. Tuzla,  koji su obezbijedili besplatne vožnje turističim vozićem za najmlađe članove.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*