Večeras počinje Kaleidoskop

Festival počinje svečanim otvaranjem izložbe radova ”Salome” autorice Azre Štilić, u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović, u 21:00. U okviru izložbe bit će predstavljen značajan broj prostornih skulptura, koje arhitektonski i likovno mijenjaju prostor i određen broj eksperimentalnih fotografija.

”Salome” je kolekcija slika XL i XXL formata urađena akrilnom tehnikom. Prostorne skulpture izađene su od različitih vrsta materijala; od konstruktivnih, arhitektonskih, teških i grubih materijala, do keramike, tekstila, i nekoliko vrsta poliuretana. Korištene su kombinovane tehnike sa različitim vrstama materijala. Uz  izložbu ”Salome”, likovne umjetnice Azre Štilić, otvaranje festivala upotpuniti će mladi tuzlanski DJ Incept.

Tokom festivala nastupiti će neki od najpoznatijih domaćih i regionalnih bandova, Psihomodo pop, S.A.R.S., Disciplin A Kitchme, Edo Maajka, Frenkie i mnogi drugi. Posjetioci imaju priliku posjetiti različite izložbe, art market, radionice, pogledati film o Tuzli, te učestvovati u oslikavanju površina i kreativnim druženjima. Organizator festivala je Grad Tuzla, a festival se održava sa ciljem podsticanja i afirmacije kulturnog stvaralaštva, te kulturnog povezivanja mladih iz BiH, regiona i Evrope.

Aktivnosti se realizuju na brojnim lokacijama u centru grada, na trgovima, u parkovima, u Atelje-u Ismet Mujezinović, Kući plamena mira i Domu mladih. Međunarodni festival umjetnosti mladih „Kaleidoskop” trajat će do 28. avgusta. Ulaz je besplatan za sve posjetioce i za sve događaje.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*