˝Kaleidoskop˝ otvara izložba slika “Salome”

Izložbom slika “Salome”, umjetnice Azre Štilić i uz ritmove DJ Incepta, u Ateljeu “Ismet Mujezinović”, večeras će svečano biti otvoren 8. Međunarodni festival umjetnosti mladih KALEIDOSKOP!

”Salome” je kolekcija slika XL i XXL formata urađena akrilnom tehnikom. Prostorne skulpture izađene su od različitih vrsta materijala; od konstruktivnih, arhitektonskih, teških i grubih materijala, do keramike, tekstila, i nekoliko vrsta poliuretana. Tehnike korištene u izradi su slojevite, isprepletene jedna s drugom do granica neraspoznavanja jednog materijala od drugog. Kolaž, akril, akvarel, i tuš te sve formalne slikarske tehnike. Tehnički gledano radovi su u proporciji narasli, ako su prvi, rani radovi iz predfaze melanholičnih i makabričnih portreta, do instalacija koje će publika na izložbi u Tuzli imati priliku vidjeti premijerno.
Korištene su kombinovane tehnike sa različitim vrstama materijala. Od prirodnih do artificijelnih, od nitastih izraslina građenih od bjelančevina, koje postoje samo u sisavaca, i to samo na glavi, i sve do perja, i idejama o koži, materijalnim granicama, u jednom prostoru koji je sam čovjek, i u drugom prostoru, koji su svi prostori oko njega.
Izložba prikazuje materijalne tvorevine neverbalnih prostora.

Svi događaji festivala su besplatni.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*