Zvanično: Slavko Petrović novi trener Željezničara

Upravni odbor FK Željezničar je za novog šefa stručnog štaba izabrao Slavka Petrovića, iskusnog 58-godišnjeg stručnjaka iz Srbije, koji je zadnje dvije godine bio trener Radnika iz Bijeljine sa kojim je i aktuelni pobjednik Kupa BiH.

Slavko Petrović je rođen 10. augusta 1958. godine u Beogradu. U svojoj karijeri je kao golman nosio dres Crvene zvezde, te nekoliko njemačkih klubova.

Trenersku karijeru je počeo 1992.godine i najveći dio vremena radio je upravo u Njemačkoj. Prvo je trenirao niželigaše Alemanniu Groß-Rohrheim i Amicitia Viernheim. Potom je radio u 1. Bundesligi, ekipi Karlsruhera kao pomoćnik, a zatim je vodio Darmstadta, Carl Zeiss Jene, Fortune Dusseldorf, Waldhof Mannheima te mađarski Zalaegerszegi TE. Nakon toga dolazi u Srbiju gdje je vodio Borac Čačak u dva navrata, te ekipu beogradskog Rada. Nakon toga, 2014.godine preuzeo je Radnik iz Bijeljine.

Radnik je sa klupe predvodio na ukupno 46 utakmica, a ostvario je 18 pobjeda, te po 14 remija i poraza. U prošloj sezoni je osvojio Kup Bosne i Hercegovine pobijedivši u finalu ekipu Slobode. U tekućoj sezoni Radnik je osvojio osam bodova nakon prvih šest kola.

FK Željezničar i Slavko Petrović su dogovorili saradnju do ljeta 2018. godine.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*