Ronaldo: Prošla sezona za mene je bila neprocjenjiva

Cristiano Ronaldo, sjajni igrač Real Madrida i reprezentativac Portugala, uz klupskog saigrača Garetha Balea (Vels) i Francuza Antoine Griezmana iz Atletico Madrida kandidat je za prestižnu UEFA-inu nagradu za najboljeg fudbalera u Evropi u sezoni 2015/2016., koja će biti dodijeljena u četvrtak na svečanosti u Monacu.

Jedan od najboljih fudbalera današnjice kaže da mu je privilegija i čast što je jedan od trojice kandidata za UEFA-in trofej.

”To je priznanje za veliku sezonu na individualnom i kolektivnom nivou, što sam sa Real Madridom opet osvojio Ligu prvaka, što je očigledno prekrasan trenutak u mojoj karijeri. Sretan sam”, rekao je Ronaldo ekskluzivno za Anadolu Agency (AA).

U specijalnom intervjuu za članove UEFA-inog žirija Izbora najboljeg fudbalera u Evropi, koji čine po jedan novinar iz 55 zemalja članica kontinentalne fudbalske asocijacije a u kojem Bosnu i Hercegovinu predstavlja urednik balkanskog sportskog servisa AA Bakir Tiro, Ronaldo je osvajanje Lige prvaka ocijenio vrhuncem prošle sezone.

”Bila je to godina u kojoj je bilo svega po malo za Real. Nismo imali dobar start u sezoni, odnosno nismo je počeli na način na koji smo željeli, ali smo je dobro završili. Mislim da su dolaskom Zidanea mnogi aspekti tima poboljšani i bili smo u stanju da osvojimo Ligu prvaka. Na ličnom nivou bio sam najbolji strijelac u Ligi prvaka na putu do našeg trijumfa, tako da je to jedna od najboljih godina u mojoj karijeri”, istakao je Ronaldo, dodavši:

”Što se tiče samih trofeja to je najbolja godina u mojoj karijeri. Nakon osvajanja Lige prvaka, osvojio sam i titulu prvaka Evrope sa svojom zemljom. Sve to je činilo izuzetnu godinu za mene. Nikada nisam imao bolju godinu, i kolektivno i individualno, jer sam bio najbolji strijelac u Ligi prvaka, te dobro igrao na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, čime sam doprinio osvajanju dva najvažnija trofeja. Dakle, to je stvarno bila neprocjenjiva, odlična sezona za mene”.

Tvrdi da bi eventualnim novim osvajanjem trofeja za najboljeg fudbalera u Evropi (najbolji igrač u izboru UEFA-e bio je 2014. godine) bila posebno važna stvar u njegovoj karijeri.

”To je bitan pojedinačni trofej. Ipak, najvažnije je da sam sa saigračima iz Reala i reprezentacije Portugala osvojio trofeje”, zaključio je Ronaldo.

Ceremonija Izbora najboljeg fudbalera u Evropi (UEFA Best Player in Europe) održat će se u četvrtak poslijepodne u sali Grimaldi Forum u Monacu nakon žrijeba grupne faze Lige evropskih prvaka.

(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*