Vodosnabdijevanje II visinske zone dijela naselja “Kozlovac II” i naselja Dolovi

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović u pratnji saradnika, jučer je u naselju Dolovi, u MZ Solina, pustio u promet distribucioni cjevovod od rezervoara „Mlaka“ do naselja Dolovi dužine 1.345 m, nakon čega će na vodovodnu mrežu biti moguće spojiti oko 50 objekata. Ukupna vrijednost elektro i radova na vodovodnoj mreži ovog dijela projekta Vodosnabdijevanje II visinske zone dijela naselja „Kozlovac II“ i naselja Dolovi iznosi 231.353,53.KM.

”Naš cilj je da u Tuzli ne postoji niti jedno naselje do kojeg nije došla vodovodna mreža. Mnogo je dijelova grada u kojima je izgrađena mreža gdje nikada nije postojala. Nastojimo da u toku ove godine, broj građana koji nisu priključeni na gradski vodovod, manje od 5%, svedemo na 2 do 3%, a onda nastavljamo dalje. Zato je značajan ovaj projekat, radi se o visinskoj zoni gdje nikada prije nije bilo cjevovoda niti vode. U narednih nekoliko dana će se riješiti i naselje Gornji Dolovi, zatim će biti čišćenje instalacije pod vakumom, ispiranja cijevi od ostataka radova i gradnje, a onda možemo dalje da planiramo radove na cesti”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Do sada je u okviru projekta ”Vodosnabdijevanje II visinske zone dijela naselja „Kozlovac II“ i naselja Dolovi“, ukupno izgrađeno 5.098,50 metara cjevovoda sa pumpnom stanicom i prihvatnim rezervoarom.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*