(VIDEO) Izložbom slika ˝Salome˝ svečano otvoren 8. Kaleidoskop

Osmi Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop svečano je otvoren sinoć, izložbom “Salome” autorice Azre Štilić u Ateljeu Ismet Mujezinović. Ovaj događaj označio je početak  brojnih događaja koje Grad Tuzla svake godine poklanja mladima.

Izložba slika ˝Salome˝ i skulptura  koje predstavljaju nastavak iste ideologije, autorica  Azra Štilić imala je čast da predstavi tuzlanskoj publici prvog dana Kaleidoskop festivala. Kako je istakla, za nju je ovo značajan događaj i zbog toga što izlaže u prostoru u kojem je boravio njen uzor Ismet Mujezinović.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović otvorio je festival, podsjećajući na značaj harmonije među razlikama, što zapravo i predstavlja Kaleidoskop.

Inače, Kaleidoskop je i ove godine izuzetno bogat sadržajima za mlade, pa će se tako u Tuzli u narednim danima održavati izložbe, promocije, radionice, koncerti.

Drugog dana festivala održava se neizostavni Kaleidoskop Art, oslikava se mural ˝Ćilim˝ a u kući Plamena mira u večernjim satima bit će izvedena predstava  ˝Helem nejse  – Sarajevski dani terorizma˝.

Podjećamo da su svi događaji besplatni.

 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*