Izvučene grupe Lige prvaka za sezonu 2016/2017

Sa početkom u 18:00 sati u Grimaldi Forum sali u Monte Carlu održano je žrijebanje grupa Lige prvaka za sezonu 2016/2017.

Nositelji za ovu sezonu bili su Real Madrid, branitelj naslova prvaka, Barcelona, prvak Španije, Leicester, šampion Engleske, Bayern Minhen, prvak Njemačke, Juventus, osvajač lige Italije, Benfica, portugalski šampion, PSG, prvak Francuske i CSKA Moskva, prvoplasirana ekipa ruskog šampionata.

Po četiri ekipe biće raspoređene u svaku od grupa, sa nomenklaturom od A do H, a voljom žrijeba odlučeno je da će se sastati sljedeći timovi:

Grupa A
Paris Saint Germain
Arsenal
Basel
Ludogoretz

Grupa B
Benfica
Napoli
Dynamo Kyev
Besiktas

Grupa C
Barcelona
Manchester City
Borussia Moenchengladbach
Celtic

Grupa D
Bayern Minhen
Atletico Madrid
PSV Eindhoven
Rostov

Grupa E
CSKA Moskva
Bayer Leverkusen
Tottenham
Monaco

Grupa F
Real Madrid
Borussia Dortmund
Sporting Lisabon
Legia Warszawa

Grupa G
Leicester
Porto
Club Brugge
Kobenhavn/Kopenhagen

Grupa H
Juventus
Sevilla
Lyon
Dinamo Zagreb

Takmičenje u ovosezonskom izdanju Lige prvaka počinje 13. i 14. septembra, kada su na rasporedu prva kola grupne faze. Žrijeb za knock-out fazu raspoređen je za 12. decembar, a takmičenje počinje 14. i 15. februara. 2017.

Četvrtfinalni parovi biće izvučeni 17. marta 2017. a nadmetanje osam najboljih timova starta 11. i 12. aprila, dok će polufinalni parovi biti izvučeni 21. aprila, a mečevi su raspoređeni za 2. i 3. maj.

Finale će se odigrati 3. juna 2017. godine na Nacionalnom stadionu u Velsu, Cardiff. Titulu kako rekosmo brani Real Madrid.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*