Ne nasjedajte na ovu prevaru: Izvlače novac preko SMS poruka

Posljednjih nekoliko sedmica korisnici mobilne telefonije svih operatera u Bosni i Hercegovini primaju SMS poruke sa istim sadržajem za koje se vjeruje da predstavljaju još jednu prevaru.

“Kad stigneš dopuni mi 5 maraka na ovaj broj. U romingu sam, nemam više na računu, a treba mi. Sutra popodne dolazim, pa se vidimo, zvat ću te…”, navodi se u poruci koji su mnogobrojni građani naše zemlje dobili proteklih dana.

Ovakve poruke uglavnom stižu sa pozivnih brojeva 065 i 066. Iz kompanije m:tel su nam kazali da njihov call centar nije zaprimio ni jednu žalbu korisnika na ovu temu.

Međutim, neki su iz neznanja nasjeli na ovu prevaru i uplatili pet KM kredita na broj sa kojeg su dobili poruku jer su pomislili da su im se javili prijatelji koji su u tom trenutku bili na odmoru na moru.

Ipak, iz kompanije m:tel upozoravaju.

“Naravno, mi korisnicima savjetujemo da ne odgovaraju na poruke sličnog sadržaja njima nepoznatih pošiljaoca i da ukoliko uoče bilo šta neobično, svakako pozovu Call Centar na besplatan korisnički broj 066 10 10 10 koji je dostupan 24 sata”, kazala je za N1.

Ovakva vrsta prevare je veoma česta na bh. tržištu. Svi operateri uglavnom na vrijeme reagiju nakon prijava korisnika.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*