Koncert Tuzlaka Damira Durmanovića krajem augusta

Bogati kulturni i umjetnički  život Tuzle, krajem mjeseca bit će bogatiji za još jedan događaj – klavirski recital mladog pijaniste, Tuzlaka sa engleskom adresom – Damira Dade Durmanovića.

Njegova biografija je izuzetna – muzičko obrazovanje započeo je u Tuzli, gdje je rođen 1999. godine. Svoje prvo veliko priznanje na polju muzičkog izražavanja osvojio je 2012. godine – posebnu nagradu Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH za izuzetna postignuća. Njegovo najveće dosadašnje priznanje je prva nagrada na prestižnom klavirskom takmičenju Beethoven Junior Intercollegiate Piano Competition u Londonu.

Od 2013. godine  pohađa međunarodnu muzičku školu u Surrey, u Engleskoj, u klasi prof. Marcel Baudet. Školu je 1963. osnovao čuveni violinist Yehudi Menuhin, i po njemu i nosi naziv. Tokom školovanja je koncertirao kao solista i pratilac na mnogobrojnim muzičkim događanjima, između ostalih Wigmore Hall, Champs Hill, St. Barnabas, Clapham Omnibus i festival Wimbledon.

U novembru 2015. godine nastupio je na Bimhuis festivalu mladih muzičkih talenata u Amsterdamu, a pod pokroviteljstvom fondacije za mlade pijaniste. Odabran je da predstavlja svoju školu na Menuhin festival u Gstaad-u sa izvedbom Rahmanjinovog Drugog koncerta za klavir, zajedno sa orkestrom muzičke akademije Gstaad.

Damir Durmanović je bio učesnik Prvog bh piano festivala TATTILE,  koji se u Tuzli održavao u martu ove godine i time oduševio sve prisutne.

Slijedeći svoju viziju i misiju da motiviše i inspiriše mlade klavirske talente, organizatori  prvog bh. piano festa TATTILE u saradnji sa Međunarodnom galerijom portreta Tuzla i uz podršku BH Telecoma prihvatili su se organizacije klavirskog recitala mladog BH klavirskog umjetnika Damira Durmanovića.

Posjetite ovaj vrhunski događaj 30.08.2016. godine u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla s početkom u 19.30 sati. Ulaz je slobodan!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*