Adi Mešetović u finalu Svjetskog kupa u Parizu

Bh. plivač Adi Mešetović napravio je senzacionalan rezultat i plasirao se u finale Svjetskog kupa u 25-metarskim bazenima u Parizu u discipini 50 metara slobodnim stilom.

Mešetović je sa rezultatom 22.16 sekundi oborio državni rekord Bosne i Hercegovine i pronašao mjesto među osam najboljih u Parizu. Naš takmičar je iza sebe ostavio veliki broj poznatih plivača među kojima se naročito ističe Florent Manaudou, svjetski rekorder u ovoj disciplini, olimpijski prvak iz Londona i dvostruki  viceprvak sa nedavno završenih Igara u Rio de Janeiru. Iza Mešetovića su završili i srebreni iz Rija Clement Mignon, Mahdy Mettela i William Meynard, kao i brojni osvajači medalja iz Pekinga (2008.) i Londona (2012.) poput Gregoryja Malleta i Fabiena Gilota. Svi oni su plivali na domaćem terenu.

Prvo mjesto u polufinalu je zauzeo osvajač bronze iz Londona i trostruki svjetski prvak Vladimir Morozov. U finalu će Mešetović plivati i pored evropskog šampiona Andriy Govorova, višestrukog viceprvaka Azije Shinria Shioura i zlatnog sa Olimpijskih igara u Londonu Jeremya Straviusa.

(Vijesti.ba / Avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*