Radnik i Sarajevo podijelili bodove, Krupa deklasirala Slobodu, remi Metalleghea i Olimpica

U 7. kolu BHT Premijer lige Radnik iz Bijeljine je na domaćem terenu podijelio bodove sa Sarajevom (0:0).

Obje ekipe u utakmicu su ušle sa promjenama na trenerskoj klupi. Ekipu Radnika predvodio je novi trener Nebojša Milošević koji je zamijenio Slavka Petrovića, dok je na klupi Sarajeva boravio stručni štab na čelu sa Samerom Naserom, ali bez Almira Hurtića koji je nakon domaćeg poraza od Metalleghea (2:1) u prošlom kolu dobio otkaz.

Sarajevo je u meč ušlo sa jednom pobjedom u posljednja četiri meča, dok je Radnik ušao sa nizom od četiri utakmice bez poraza.

U prvih 20 minuta Rustemović je prijetio iz Bordo tima, dok je na drugoj strani pokušao Obradović, ali njihove šanse nisu mnogo zabrinule golmane timova.

Najbolju šansu u prvom dijelu imao je Amer Bekić u 35. minuti, ali je bio neprecizan. Nakon prvih 45 minuta igre ostalo je 0:0.

Odličnom šansom Hebibovića u 53. minuti Sarajevo je otvorilo drugo poluvrijeme. No, i ovaj put je mreža Lučića ostala mirovati. Jako dobru priliku za domaći tim imao je Vasić 20-ak minuta kasnije, ali je i on bio neprecizan.

Do kraja meča nije bilo velikih šansi i ostalo je 0:0. Sarajevo sada ima jednu pobjedu u posljednjih pet mečeva, dok je Radnik nastavio niz bez poraza.

Radnik Bijeljina: Lučić, Jakovljević, Martinović, Beširević, Zeljković, Kojić, Peco, Obradović, Janković, Ostojić, Srećković.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Kadušić, Rustemović, Novaković, Duljević, Radovac, Mihojević, Ahmetović, Ivetić, Bekić.

Nakon velike pobjede nad Sarajevom na Koševu, Metalleghe nije uspio na domaćem terenu savladati posljednjeplasirani Olimpic. Bilo je 1:1.

Popović je golom u 65. minuti doveo domaći tim u vodstvo, ali je Olimpic uspio izjednačiti u 73. minuti. Regoje je pogodio iz penala.

Metalleghe BSI: Fejzić, Benović, Kovač, Smajić, Helvida, Selimović, Sakan, Rašić, Radulović, Stakić, Popović.

Olimpic: Bandović, Regoje, Kobiljar, Karić, Pehar, Rastoka, Mašić, Lelić, Zolj, Pršeš, Vrdoljak.

Veliku pobjedu upisala je Krupa koja je još jednom pokazala da je pravo osvježenje prvenstva. Novajlija u Premijer ligi sa 3:0 savladao je Slobodu. Strijelci su bili Mirković (29’, penal), Redžić (54’) i Perić (78’).

U prvom sastavu Krupe trener Slobodan Starčević uvrstio je čak sedam igrača do 21 godine (Ilić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Vukotić).

Krupa: Ilić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Vuković, Vukotić, Čomor, Aleksić, Mirković.

Sloboda: Pirić, Đidić, Karić, Efendić, Zeba, Subić, Grahovac, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Zec.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*