Narednih dana sunčano, temperature preko 30 stepeni

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i prijepodne, po kotlinama Bosne bit će magle ili sumaglice. Slab vjetar u Bosni bit će istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu od 31 do 35 stepeni.

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

U utorak će biti pretežno sunčano. Tokom poslijepodneva porast oblačnosti, ponegdje u Krajini, Posavini i na sjeveroistoku Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna od 28 do 33, na jugu od 32 do 35 stepeni.

U srijedu, također, pretežno sunčano. Poslije podne postupni porast oblačnosti u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 20 do 24, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu od 32 do 36 stepeni.

Četvrtak će biti sunčan uz umjerenu oblačnost. Poslije podne u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne postoje uvjeti za pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu od 19 do 24, a najviša dnevna od 30 do 36 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*