Sretno Dijete vas poziva u subotu na Trg slobode – „Igrajmo se zajedno“

U organizaciji U.G. „Sretno Dijete“ Tuzla, u subotu 17. septembra od 12:00 do 14:00 sati na Trgu slobode bit će upriličen program za najmlađe pod nazivom: „Igrajmo se zajedno“. Kako je istakla Amela Ibrahimagić, socijalna radnica i predsjednica Udruženja „Sretno Dijete“ cilj organizacije jednog ovakvog događaja jeste skretanje pažnje na socijalno isključenu djecu iz različitih margina našeg društva, te upoznavanje najmlađih članova kao i njihovih roditelja sa osnovim dječjim pravima i oblicima socijalne zaštite, a sve kroz zabavno-edukativne aktivnosti.

– Pored edukativnih letaka za subotu smo pripremili i zabavni program uz Švare, animatora balonima, crtanje za djecu, tombolu i poklone. Pozivamo sve  roditelje i djecu da nam se pridruže i uzmu aktivno učešće u igrama koje smo pripremili – istakla je Amela Ibrahimagić, predsjednica U.G. „Sretno Dijete“.

U.G. Sretno Dijete Tuzla sklopilo je saradnju sa As gupacijom te su učenici O.Š. Podrinje uoči Kurban -bajrama obradovani paketima Vispak proizvoda, Njihov osmijeh je i naša sreća!, poručuju iz ovog udruženja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*