Škola fudbala OFK Tuzla: Na Paša Bunaru pokrenuta i sekcija za rad sa golmanima

U okviru nedavno pokrenute škole fudbala OFK Tuzla, kojom rukovodi dokazani trener Denis Sadiković, formiran je i tim koji će raditi sa mladim golmanima.

Svjesni da na ovom području postoji deficit kada je u pitanju rad sa čuvarima fudbalskih mreža, u Školi fudbala OFK Tuzla su odlučili angažovati Samira Hadžimahovića, nekada uspješnog golmana i trenera koji je ponikao u OFK Tuzla, a kasnije kao trener uspješno radio u FK Sloboda i drugim ovdašnjim klubovima.

– Drago nam je da je naš rad prepoznat odmah na početku, jer smo već za dvije sedmice rada stekli povjerenje petnaestak dječaka koji redovno treniraju. Broj članova se konstantno povećava, a vjerujemo da će poseban kvalitet školi dati i stručni rad sa golmanima, po čemu smo jedinstveni u našem okruženju – rekao nam je Denis Sadiković, trener i rukovodilac Škole fudbala OFK Tuzla.

Škola fudbala OFK Tuzla okuplj djecu od 5-14 godina, koja na stadionu Paša Bunar treniraju ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom, dok vikendom igraju utakmice.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*