Krupa i Zrinjski remizirali, Vitez osvojio kompletan plijen u Zenici

Odigrane su tri utakmice 9. kola Premijer lige BiH u terminu od 16 sati, a postignuti su sljedeći rezultati: Krupa na Vrbasu – Zrinjski 0:0, Čelik – Vitez 0:1 i Radnik – Široki Brijeg 2:1

Čelik – Vitez 0:1

Komšijski derbi odigrali su Čelik i Vitez na Bilinom Polju. Obje ekipe bile su pod imperativom dobrog rezultata. Zeničani su težili da upišu prvi trijumf u ovoj sezoni na svom terenu, dok su gosti željeli da zaustave crni niz od tri vezana poraza. Sredinom prvog poluvremena Šivšić i Salčinović su imali prilike za domaće. Ipak, nisu uspjeli pogoditi mrežu. Prvi dio okončan je rezultatom 0:0. U nastavku domaći postižu pogodak koji je poništen zbog ofsajda. Bivši igrač Čelika Anel Dedić imao je dobru priliku za goste, ali je bio neprecizan. Livančić je isprobao svoj šut u 67.minuti. Lopta je otišla pored gola Čelika. Inicijativa gostiju se isplatila u 75. minuti kada je Zoran Kokot pogodio za 0:1. Gosti su uspjeli sačuvati prednost do kraja utakmice.

Radnik – Široki Brijeg 2:1

Radniku je na megdan stigao Široki Brijeg. Gosti su bili konkretniji na otvaranju utakmice. U 22. minuti dosuđen je jedanaesterac za goste sa Pecare, a Krstanović je pogodio za 0:1. Do kraja prvih 45 minuta domaći su pokušavali izjednačiti, a gosti su čuvali stečenu prednost. U nastavku Obradović u 58. minuti ima dobru priliku za domaće, ali se rezultat ne mijenja. U nastavku su se gosti opredijelili za kontranapade, dok su domaći pokušavali da izjednače. Uspjeli su u 79. minuti kada je Janković izjednačio na 1:1. Nakon primljenog gola gosti su ostali sa igračem manje u polju. Crveni karton dobio je Ivan Sesar. To je dalo krila domaćima. Potpuni preokret režirao je Jovo Kojić koji je u 90. minuti pogodio sa jedanaest metara za konačnih 2:1.

Krupa na Vrbasu – Zrinjski 0:0

Novajlija u ligi, ekipa Krupe na Vrbasu, ugostila je aktuelnog prvaka Zrinjski. Domaći su igrali protiv Plemića bez velikog respekta. Imali su izabranici Slobodana Starčevića dobru priliku na otvaranju meča. Vukotić je nakon kornera sjajno šutirao škaricama, ali je lopta otišla preko gola. Nakon toga su Mostarci preuzeli inicijativu, ali je prvih 45 minuta završeno bez golova. Otvaranje drugog poluvremena donijelo je priliku za goste. Šutirao je Ognjen Todorović, ali je ostalo 0:0. U 66. minuti domaći su preko Mirkovića imali šansu iz slobodnjaka. Lopta odlazi preko gola. Do kraja meča igralo se između dva šesnaesterca, ostalo je 0:0.

tabela

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*